Matematik

Regulær keglestub

04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)
Hey , jeg har en hjemmeopgave til på tirsdag. Det er den første aflevering i matematik på 1. år på HTX..

Det går sån set bare ud på at jeg skal have formlen på siden s..

Jeg har lille r store R og h..

Svar #1
04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)

Kom nuu.. Sån en simpel ting ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Øh, hvad skal du helt præcist? Udlede formlen for længden af siden i en regulær keglestub?

Svar #3
04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)

Opgaven lyder :

En regulær keglestub har en højde på 9 cm. Radius til den lille grundflade er 3 cm og til den store 6 cm, som vist på tegningen (der er en tegning).
Bestem længden s af keglestubbens sidekant.

Noget der ku bruges ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#3: Siger den pythagoræiske læresætning dig noget?

//Epsilon

Svar #5
04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)

Og det er ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Du kender ikke Pythagoras' læresætning?

a^2+b^2=c^2

Eller:

"Kvadratet på den ene katete plus kvadratet på den anden katete er lig kvadratet på hypotenusen".

Svar #7
04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)

Jamn hvordan kan jeg bruge den til denne opgave ?

Brugbart svar (0)

Svar #8
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#7: Det ville være lettere, hvis vi havde den i #3 omtalte tegning, men lad mig forsøge at illustrere det uden.

Givet en regulær keglestub med grundfladeradier r = 3cm, R = 6cm og højde h = 9cm. Vi ønsker at bestemme siden s i keglestubben.

Vi forestiller os nu (hvis ikke tegningen illustrerer det) keglestubben i profil, dvs. set fra siden.

Nedfæld højden, fra et punkt på cirkelranden i den lille grundflade, og vinkelret på den store grundflade. Da dannes en retvinklet trekant med kateter af længde h og R/2 og hypotenuse af længde s. I henhold til den pythagoræiske læresætning haves

s^2 = h^2 + (R/2)^2

hvoraf s kan bestemmes.

//Epsilon

Svar #9
04. september 2005 af Tulle-T (Slettet)

Ej , tak :) Så blev jeg det klogere.. Mange tak epsilon

Skriv et svar til: Regulær keglestub

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.