Matematik

Bevis for arealet af en trekant med sinus

24. juni 2012 af TereseHp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa! 

 

Ja, som overskriften lyder, så skal jeg skrive et bevis for arealet af en trekant med sinus, men hvor højden står udenfor trekanten, altså disse

T=(1/2)*a*b*sin(C)

 

T=(1/2)*a*c*sin(B)

 

T=(1/2)*b*c*sin(A)

 

Jeg har allerede lavet beviset over dem egentligt, men hvordan lyder beviset, hvis højden står udenfor trekanten? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. juni 2012 af 123456ata (Slettet)

så er det en stump vinklet trekant med højden uden for trekanten, og beviset er sådan set det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. juni 2012 af mathon

    det ændrer ikke noget
                                            da     sin(180º-V) = sin(V)


Svar #3
24. juni 2012 af TereseHp (Slettet)

Nå okay .. :) Tak for hjælpen, troede at der så var en eller anden fancy forklaring! :)


Skriv et svar til: Bevis for arealet af en trekant med sinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.