Matematik

hvordan bestemmer jeg regneforskriften?

21. september 2003 af Alica (Slettet)
Hvordan bestemmer jeg regneforskriften for den linære funktion f, hvis graf går gennem punkterne
A(-10,5) og B(5,2) ??

Hvilken formel skal man bruge???

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2003 af Jean

Tja, den matematiske korrekte måde (efter min mening) er at bruge at forskriften for en affin! (dette er det rette ord) funktion, er af formen y = ax + b. Ved at indsætte dine punkter får du nu to ligninger med to ubekendte, som løses let.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2003 af Smilla (Slettet)

prøv den her... http://www.studi.dk/forum/?vis=viewmsg&id=12140

Svar #3
21. september 2003 af Alica (Slettet)

det skal jeg lige have forklaret en gang til jean...
Er det ikke noget med at jeg også skal finde hældningen, og hvordan gør jeg det???

jeg er lidt forvirret!!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2003 af Jean

Jo du ved at hældningen på en linje er a og skæringen med y-aksen er b!

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2003 af SP anonym (Slettet)

Ved at finde forskriften for en ret linie starter du med at kalde dine punkter for x1,y1 og x2,y2.fx. (-10,5)= (x1,y1) og (5,2) = (x2,y2) Disse punkter sættes ind i formlen
x1-x2 divideret med y2-y1. Ved at regne ud kommer du frem til hældningen a.
Nu vælger du det ene punkt fx. (5,2)= (x0,y0) og sætter ind i formlen nedenunder sammen med tallet a.
y-y0 = a(x-x0). Nu har du regneforskriften for en ret linie.

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2003 af SP anonym (Slettet)

ok det forstod jeg lidt mere af sus:-)
Jeg har så fået a=(-3/15) og b=3, og får dermed ligningen til
y=(-3/15)x+3, ka det passe???

Svar #7
22. september 2003 af Alica (Slettet)

hmm, hvorfor skriver den nu anonym gæstebruger, når jeg er oprettet som bruger.....

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2003 af Sam

Min fejl beklager, en lille bug i forummet som dog bliver rettet i næste version.

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2003 af SP anonym (Slettet)

hvis det ellers stadig er aktuelt, så forsøgte jeg mig også med en lidt mere ordrig forklaring på det med hældningen i går, se http://www.studi.dk/forum/?vis=viewmsg&id=12140

Skriv et svar til: hvordan bestemmer jeg regneforskriften?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.