Matematik
dum et eller andet brøkhalløj
04. september 2005 af
DK88GIRL (Slettet)
A har 5 æbler, B har 7 æbler.
A giver 3/5, dvs 3 af sine til C
B giver 2/7, dvs 2 af sine til C
Nu har C fået 3+2, dvs 5 af de i alt 5+7, dvs 12 æbler.
C har altså fået 5/12 af æblerne ved at A har givet 3/5 og B har givet 2/7.
Er der en overset regel for brøkregning, der siger, at 3/5 + 2/7 = 5/12 ?
Min hjerne kan ikk hitt u a 't.. Er der en der kan forklare det.. helst inden tirsdag..
A giver 3/5, dvs 3 af sine til C
B giver 2/7, dvs 2 af sine til C
Nu har C fået 3+2, dvs 5 af de i alt 5+7, dvs 12 æbler.
C har altså fået 5/12 af æblerne ved at A har givet 3/5 og B har givet 2/7.
Er der en overset regel for brøkregning, der siger, at 3/5 + 2/7 = 5/12 ?
Min hjerne kan ikk hitt u a 't.. Er der en der kan forklare det.. helst inden tirsdag..
Svar #1
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
Næ, det er forkert. Der er derimod en brøkregneregel ifølge hvilken
3/12 + 2/12 = 5/12 (1)
De 3/5 hhv. 2/7 er brøkdelene af æbler fra A hhv. B, som C modtager; derimod udgør de 3 æbler fra A 3/12 af det samlede antal, og tilsvarende fra B. Heraf den simple addition i (1) ovenfor.
//Epsilon
3/12 + 2/12 = 5/12 (1)
De 3/5 hhv. 2/7 er brøkdelene af æbler fra A hhv. B, som C modtager; derimod udgør de 3 æbler fra A 3/12 af det samlede antal, og tilsvarende fra B. Heraf den simple addition i (1) ovenfor.
//Epsilon
Svar #2
04. september 2005 af DK88GIRL (Slettet)
Okey... Kan du prøve at sige det på en lidt enklere måde, hvis det kan siges på en enklere måde..?
Svar #3
04. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Muligvis kan andre forklare det anderledes; jeg kan dog ikke se, at der skulle være noget at tage fejl af.
//Epsilon
//Epsilon
Skriv et svar til: dum et eller andet brøkhalløj
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
