Studievejledning

Hjælp til valg af forskeruddannelse som fx medicin og teknologi, molekylær medicin osv.

01. juli 2012 af christian0710 (Slettet)

Hej hvis nu man er interesseret i alt der har med anatomi, fysik, kemi, matematik, fysiologi og det tekniske at gøre hvad er så den mest oplagte uddannelse?

Jeg har selv tænkt på medicin og teknologi (DTU), teknisk biomedicin, medicinalkemi, molekylær medicin eller eventuelt molekylærbiologi.

Er der nogle der er ved at tage, eller har taget de pågældende uddannelser og kan fortælle lidt om hvordan i oplever det?

Fx er det til at følge med? Hvad er det positive og eventuelt det negative ved uddannelsen? hvad kunne du tænkte dig med uddannelsen?

Jeg sidder i Aarhus og skal vælge på mandag. Jeg synes det er et svært valg, og frygter også at jeg måske ikke kan klare nogle af studierne pga. jeg har dårlig ryg (skoliose dvs. jeg kan ikke sidde stille uden at få nakkesmerter) men vil så gerne igennem et forskerstudium da jeg elsker anatomi, matematik, fysik fysiologi og gerne vil være med til at opdage nye ting inden for forskning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juli 2012 af Jerslev

#0: Hvis du er interesseret i kroppen, skal du ikke læse fysik. Det har intet med kroppen at gøre overhovedet.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. juli 2012 af Casabon

Jeg synes det lyder som om du har sat dig ret godt ind i det. Hvilken uddannelse du bør vælge, kan ingen desværre fortælle dig. Du skal selvfølgelig vælge det du synes lyder allermest spændende. Hvis der er flere du synes virker lige spændende, så skriv eventuelt dem begge to på som 1. og 2. prioritet. Så kan du jo se om du kommer ind på den ene eller den anden. 

 

Med hensyn til din skoliose har jeg det sådan, at hvis du har kunnet klare dig igennem gymnasiet skal du også nok klare dig igennem en videregående uddannelse. Der er som regel mindre obligatorisk undervisning og mere frie eller praktisk orienterede timer. Det er klart at der bliver mange timer, hvor man læser, men er sikker på du ville kunne finde  en måde at gøre det på, som ikke er for stor en belastning for din ryg. :)

 

Ellers så husk, at du ikke nødvendigvis træffer en beslutning for livet. Hvis du finder ud af at det ene studie ikke var noget for dig, er der intet i vejen for at skifte til en anden. (Så længe det ikke gøres mere end 3 gange)


Svar #3
01. juli 2012 af christian0710 (Slettet)

Tak for hjælpen.

 


Skriv et svar til: Hjælp til valg af forskeruddannelse som fx medicin og teknologi, molekylær medicin osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.