Matematik

Vinkel i cirkel

06. juli 2012 af Vinstrup (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle forslag til hvordan man løser vedhæftede opgave?

Resultatet skal give 162,15deg jf. facitliste

Vedhæftet fil: O142.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
06. juli 2012 af mathon

    

             vinkel
                           12·(8 mm) / (2·π·((30+4) mm)) · 360º = 161,78º


Svar #2
06. juli 2012 af Vinstrup (Slettet)

Det giver mening - tror vist bare at jeg glemte, at radius var også skulle inkluderer +4

Forstår dog ikke hvorfor bogen (Teknisk Matematik 4) giver resultatet 162,15deg når du får 161,78 deg...? Mon det er hans afrundinger eller...? For dit svar er i hverfald korrekt uden afrundinger...


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Svaret i #1 er ikke helt korrekt.

To på hinanden følgende kuglecentre er vinkelspidser i en ligebenet trekant, hvis to lige store sider er (D+d)/2 . Den ligebenede trekant har derfor sidelængderne d , (D=d)/2 og (D+d)/2 .  Vinklen θ set fra centrum mellem to på hinanden følgende kuglecentre (trekantens topvinkel) bestemmes da af

θ = 2·sin-1((d/2) / ((D+d)/2)) = 2·sin-1(d/(D+d)) ,

hvorfor hele vinklen a er

a = 12·θ = 12·2·sin-1(d/(D+d)) = 24·sin-1(8/(60+8)) = 162,1518º


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juli 2012 af mathon

@#3

                      ...tak for korrektionen!


Skriv et svar til: Vinkel i cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.