Debat

Forberede sig til 9 klasse

10. juli 2012 af LucaMarra (Slettet)

Godav.

Efter denne tiltrængte sommerferie, skal jeg starte på mit sidste år i folkeskolen. Som person er jeg ekstremt engageret i skolen, og mine karakter er betydningsfulde for mig og mine forældre. Alligevel afsluttede jeg ottende klasse med et gennemsnit på sølle 8,5, hvilket svarer til en elev lidt over middel. I mine øjne er jeg og har altid været en usædvanlig dygtig elev, hvis kvaliteter og evner blot ikke er blevet anerkendt. Efter min bedste opfattelse afspejler mit egentlige niveau sig ikke i karakterne, og jeg har i øvrigt også haft flere konfrontationer med min lærer om dette. Det er imidlertid vigtigt at pointere, at jeg ikke har brugt den ekstra tid på at læse op, da jeg ikke fandt dette nødvendigt, eftersom 12 tallet aldrig blev delt ud. På mit karakterblad har jeg ingen 12 taller, men en helvedes masse 10 taller og 7 taller. Spørger du mig, vurder jeg mig selv til en elev med et gennemsnit et stykke over 10. Og groft sagt betyder det, at 10 taller skal hæves til 12, mens mine 7 taller skal bygges videre på til 10 taller. Med de karakter vil jeg afslutte skolen med et snit betydelige over 10, og derved har min selvforståelse ikke lidt et knæk.

Det kunne alligevel være interessant at høre, hvad jeg kan gøre her i ferien og i almindelighed skal gøre for at score 12 taller - altså hvordan forbedrer mig bedst, nu hvor jeg har tiden. Derudover er der flere refleksioner, der for mig virker lidt demotiverende. I mundtlig matematikhar jeg scoret et fire tal. Det er mit eneste, og normalt ligger jeg to trin højere, men det har været i protest over de uretfærdige karakter. Præsterer jeg på et højt niveau i mundtlig dansk, vil jeg så få karakteren min præsentation berettiger, eller vil min lærer tænke, at jeg fik fire sidste gang - og så ryger den højst op på syv, for er syv det højeste jeg kan score, er jeg ikke interesseret i at gøre indsatsen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juli 2012 af npcnb (Slettet)

Det er svært at sige hvad jeg du konkret kan gøre :) Har stor respekt for at folk er ambitiøse og gerne vil opnå gode karakterer. Dog vil jeg bare lige råde dig til ikke at blive alt for oprevet over utilfredsstillende folkeskolekarakterer. Hvor demotiverende det end kan lyde er de alligevel fulstændig ubetydelige og ingen vil nogensinde se dem - i hvert fald såfremt du efterfølgende har tænkt dig at tage en gymnasiel uddanelse ;) Dermed ikke sagt at det ikke er vigtigt at følge med for at sikre sig en god basisviden til senere uddannelse. Men hvis du er overbevist om at dit faglige niveau er højt er det vigtigere end karaktererne.


Svar #2
10. juli 2012 af LucaMarra (Slettet)

Jeg har fin indsigt i, hvor stor en rolle mine nuværende karakter spiller. Alligevel er det vanskeligt ikke at hidse sig op over, når der sidder personer i klassen, der på ingen måde virker til at være mere intelligente eller præstere på et højere niveau - men alligevel scorer de højere karakter. Det er et knæk i min selvopfattelse. På det seneste karakterblad blev jeg tildelt et sølle syv tal i skriftlig fremstilling, hvilket jeg mest af alt betragter som en joke. I mine øjne får folk et forkert indtryk af mig, når jeg fremviser mine karakter, eller når læren fører en samtale med en elev, som han har givet en højere karakter med mig. De elever blegner fuldkommen ved siden af mig. Derfor kan jeg ikke lade være med at være opvred, og derfor har jeg besluttet at give den en hæsblæsende start i niende - og får jeg ikke de karakter, som jeg har gjort mig fortjent til, er der stadig afgangsprøverne, hvor jeg vil vise mine lærere, at med mig har de altid taget fejl. Dér er det trodsalt ikke dem, der vurderer mig.

Jeg har dog to spørgsmål, som jeg ønsker svar på.

- Det kunne alligevel være interessant at høre, hvad jeg kan gøre her i ferien og i almindelighed skal gøre for at score 12 taller - altså hvordan forbedrer mig bedst, nu hvor jeg har tiden. 

- Når der bliver uddelt karakter næste gang, er det så muligt, at jeg stiger to-tre trin op, såfremt jeg har gjort mig fortjent til dette?


Brugbart svar (4)

Svar #3
10. juli 2012 af mathon

 

       ...mon din selvvurdering er helt i overensstemmelse med uvildige fagligt kompetentes bedømmelse?

       ...anser du generelt personer, der bedømmer dig til under 12, for håbløst inkompetente?


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. juli 2012 af kimieb (Slettet)

Jeg har altid haft det samme engagement og den samme selvtillid, som man kan se du også har, forskellen er bare at jeg får 12-tallerne! Jeg går på gymnasiet nu og karaktererne fra folkeskolen har ingen betydning. Den eneste betydning de har er, at de har påvirket ens selvtillid i positiv retning.

Hvis jeg tager udgangspunkt i dit indlæg, så er der ingen tvivl om, at du er meget velformuleret, men der er også en del sjuskefejl i det du har skrevet og skal du score 12-taller skal du sørge for, at være lidt mere grundig med det du laver, også selv om det "bare" er et indlæg på Studieportalen.

Mine bedste råd til dig er, at læse, læse og så læse lidt mere. Sørg for at hvile i dig selv, så du har selvtilliden til at præstere og gå efter de høje karakterer for din egen skyld og ikke dine forældres. Når jeg går til eksamen, udstråler jeg selvtillid fra sekundet jeg træder ind af døren og jeg sørger for at jeg kan svare på ALT. Jeg er velforberedt og organiseret, men som sagt tror jeg selvtillid er uhyre vigtigt, da censor så får et godt førstehåndsindtryk. Jeg ved at det i Danmark er tabu at have for meget selvtillid, men man kan aldrig have for meget selvtillid, så længe du har noget at have det i. Når alt kommer til alt, er det dem der har selvtillid, som bliver set og hørt og lad så bare de andre have ondt i røven over at du er sikker på dig selv, for det er noget du skal holde fast i.

Jeg tror absolut du har potentiale til at score høje karakterer, men jeg tror også der er plads til forbedringer.

Held og lykke.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juli 2012 af mette48

Brug dog din ferie til at slappe af og tænke/lave noget helt andet end skolearbejdet.

 

Pas på ikke at være så fokuseret på karakterer, så du spænder ben for dig selv. Hvis du er så god behøver du ikke at skulle hævde dig og slet ikke hævde dig i forhold til dine klassekammerater (#0).

Brug dine lærere på en hensigtsmæssig måde. Spørg hvad du kan gøre ved f.eks din danske stil for at den bliver bedre. Kun eet spørgsmål og prøv så at udnytte det svar du får. Det er ikke sikkert at det giver frugt første gang. Så spørg igen (kun eet spørgsmål og ingen diskution). Hvis du arbejder på den måde, finder du måske ud af, hvad det er der forventes af dig. Husk at du ikke må blive en plage for din lærer og vær positiv, også hvis du får et andet svar end du havde forventet. Brug svarene.

#0 så længe man ikke er optaget i gymnasiet er folkeskolens karakterer ikke helt ligegyldige.

 

 


Svar #6
12. juli 2012 af LucaMarra (Slettet)

Altså, argumentet "folkeskole karakter har ingen betydning" køber jeg ikke. Som tidligere nævnt, er jeg blevet tildelt et 7 tal i skriftlig fremstilling, mens flere elever, der ikke har en tilnærmelsesvis korrekt tegnsætning og formidler sit stof på en måde, som jeg gjorde for flere år siden, scorer højere karakter. I min optik er det fornærmende, og jeg føler, at jeg i en eller anden grad bliver røvrendt. Jeg behersker et yderst variet ordforråd, hvilket jeg gentagne gange har demonsteret ved skriftlige afleveringer. Min skriftlige formidlingsevne er utvivlsomt langt over det forventede på folkeskole-niveu - et udsagn flere gymnasie lære har bekræftet mig i.

Som forslag til forbedringer bliver der nævnt selvtillid, og det tror jeg som udgangspunkt ikke er en hæmsko i mit tilfælde. Det er jo blot til eksamerne, men jeg vil påvirke mine standpunktkarakter i positiv retning.

Jeg vil følge mette48 råd. Er der andet, som brugerne på sitet her vil supplere med?


Brugbart svar (1)

Svar #7
12. juli 2012 af hihihej (Slettet)

Jeg fik i folkeskolen middelmådige karaktere. Disse har ikke haft indflydelse på den vej, som jeg har valgt at tage i mit senere studieforløb. Jeg er af den mening, at karaktere i folkeskolen spiller ingen rolle i det senere studieforløb, forudsat man allerede er blevet erklæret egnet til gymnasiet. Dog findes der i landet forskellige elite-gymnasie uddannelser og her vil kun de elever med et højt snit blive optaget.

Jeg stod i 7. klasse med en klasselærer, der mente, at jeg var doven og ugidelig. Det medførte, at jeg fik lave karaktere og blev holdt ude (af min klasselærer) i forbindelse med de sociale arangementer på skolen. Min mor valgte på daværende tidspunkt at flytte mig over på en ny skole, hvor jeg fik en langt mere retfærdige vurdering af mine evner.

 


Brugbart svar (1)

Svar #8
12. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lige for at hive din selvvurdering lidt ned på niveau, så er det skriftlige sprog, du præsterer her i tråden, behæftet med flere grammatiske fejl / stavefejl / sjuskefejl, så måske det opnåede 7-tal er en rimelig vurdering af din skriftlige præstation.

Et gennemgående eksempel er ordet karakter, der bøjes (en karakter, karakteren, flere karakterer, alle karaktererne).


Brugbart svar (1)

Svar #9
12. juli 2012 af NejTilSvampe

I stedet for at bekymre dig om at forberede til 9. klasse - så begynd at forberede til gymnasiet eller uni istedet :) Dér kan du ikke have et for stort forspring.. Men 9. klasse, der er altså ikke særlig høje krav. Og hvis din forberedelse til gym og uni vil utvivlsomt også kunne bruges i folkeskolen på et eller andet plan.


Brugbart svar (1)

Svar #10
16. juli 2012 af mette48

Så vidt jeg kan se af det du skriver er dit største problem, at du ikke kan finde ud af, hvad der forventes af dig.

Du skriver i #6 at andre elever, der skriver som du gjorde for år siden, får højere karakter end du. Hvorfor skriver du så ikke som de og får en højere karakter?

Lad være at prøve på at ville bestemme hvordan man bør skrive. Det får du ikke noget godt ud af. Find ud af hvad man mener er en god måde at skrive på og brug den måde. Så får du nok et bedre resultat ud af det.

Hold ferie nu. Du skal ikke forsøge at forberede dig til gymnasiet nu.

#9 foreslår det godt nok, men kommer ikke med konkrete forslag til hvordan du kan gøre det. Måske fordi han ingen forslag har.


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. juli 2012 af IsabellaFF

"Jeg har fin indsigt i, hvor stor en rolle mine nuværende karakter spiller. Alligevel er det vanskeligt ikke at hidse sig op over, når der sidder personer i klassen, der på ingen måde virker til at være mere intelligente eller præstere på et højere niveau - men alligevel scorer de højere karakter."

 

Jeg skal også i 9. klasse efter sommerferien, og trust me; jeg ved hvordan du har det. I min klasse går der UTROLIGT mange, som ikke forbereder sig til timerne, ikke gør nogen speciel indsats og aldrig laver lektier, men som stadig får langt bedre karakterer end jeg, som også som dig kun får 10- og 7-taller. Jeg gør alle de nævnte ting, er fagligt dygtigere end de fleste i min klasse, og yder en indsats større end en dreng fra min klasse med et gennemsnit på omkring 10 har gjort igennem hele folkeskolen. Men alligevel får jeg dårligere karakterer, fordi jeg i 7. klasse på grund af personlige problemer ikke kunne tage mig sammen i skolen, og det har efterladt et dårligt indtryk. Derfor vil mit råd til dig i gymnasiet at give den gas HELT fra starten af, og vise lærerne at du er pisse dygtig og at du fandme gerne vil - så vil du se fremskridt. :-)

"Præsterer jeg på et højt niveau i mundtlig dansk, vil jeg så få karakteren min præsentation berettiger, eller vil min lærer tænke, at jeg fik fire sidste gang - og så ryger den højst op på syv, for er syv det højeste jeg kan score, er jeg ikke interesseret i at gøre indsatsen."

Du lyder meget demotiveret, og jeg forstår det godt: Men det nytter ikke noget, at du tænker sådan, for så får du aldrig 10- og 12-tallerne. Hvis du ligger på et 4-tal nu, vil du højst sandsynligt ikke kunne løfte dig op på et 10- eller 12-tal til næste standpunktskaraterer bliver givet, da det er et MEGET stort spring. Vil tro at det kommer meget an på læreren. Gør nu bare alt hvad du kan, også selvom det "kun" giver et 7-tal. Så kan du jo "bygge videre" på det 7-tal på gymnasiet (selvom dine lærere ikke kender til din karakter, men gør det til et personligt mål). :-)


Brugbart svar (2)

Svar #12
17. juli 2012 af IsabellaFF

Og lige en tilføjelse med hensyn til dit billede af dine evner til at formidle dit sprog, så er der fx denne sætning:

 

Min skriftlige formidlingsevne er utvivlsomt langt over det forventede på folkeskole-niveu - et udsagn flere gymnasie lære har bekræftet mig i.

Her laver du i én sætning tre stavefejl, og hvis der er mange lignende sætninger i dine afleveringer, forstår jeg godt dit 7-tal.

 

Gymnasie lære = gymnasielærere (er både i ét ord, og med flertals-r: lærer, lærere, lærerne)

Niveu = niveau

 

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #13
22. juli 2012 af rakijovic

I forlængelse af mine ærede meddebattørers #8 og #12 kommentarer:

En lære er en samling doktriner; et sammenhængende system af tanker/maksimer. Læren, flere lærer, alle lærerne.

En lærer er en person som underviser. Læreren, flere lærere, alle lærerne.

Jeg kan ikke andet end give mine to meddebattører ret; et syvtal lyder ganske rimeligt, taget i betragtning at du ikke har styr på de mest basale ting inden for dansk ortografi. Måske skyldes dine holdkammeraters højere karakterer at de netop ikke roder rundt i slige ting? Det kan vi jo ikke vide (og vel nok heller ikke du; siden du ikke ser dine egne fejl er det tvivlsomt om du også ser andres).

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #14
22. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Sikken arrogance man kan fornemme hos #0. Mon der er tale om selvbedrag på højeste niveau?

Mit første råd ville helt klart være at droppe den attitude. Sprogligt halter det i de mest essentielle områder. Hvad med at bruge sommerferien på at slappe af og nyde livet? Det kan også være med til at give dig en mere positiv attitude... 


Svar #15
22. juli 2012 af LucaMarra (Slettet)

Jeg takker IsabellaFF og rakijovic for lærdommen omkring lære eller lærer, hvilket jeg naturligvis ikke var klar over - mon ikke det nok skal hjælpe mig gevaldigt i fremtiden - den lærdom var simpelthen så vigtig, at jeg hellere må takke jer nu...Jøses, det er jo blot studieportalen, og hvis ikke man kan læse essensen i mine indlæg og anerkende mine formidlingsevner, er det blot sørgeligt. At du, rakijovic, senere i dit indlæg på baggrund af disse indlæg og den tastefejl, konkluderer at min karakter er på plads, gør det ikke mindre morsomt. Er du i øvrigt ikke interesseret i at give mig et tegnsætning-kursus - dine evner er beundringsværdige. Og ikke nok med, at jeg skal døje med så to intetsigende indlæg, er jeg nok også nødsaget til at kæmpe mig i gennem det tredje. For at kunne sætte tingene i perspektiv, vil jeg være taknemlig, hvis RosaGigantea ville udpensle, hvad hun mener med de mest essentielle områder. Bemærkningen omkring at slappe af og nyde livet må jeg desværre endnu engang lægge øre til; jeg er livsnyder af højeste kaliber. Blot fordi jeg i sommerferien på tidspunkter, hvor jeg keder mig, vil rette op på de punkter, hvor jeg halter - betyder det skam ikke, at jeg ikke nyder livet. Du er vel også typen, der mener, at overvægtige som bruger deres så sparsomme tid på at gå i fittness, er latterlige..spar mig nu. Og selvfølgelig er der en masse arrogance i skjult dybt i mig, det hører fædrelandet til, mit kære Italy.


Brugbart svar (3)

Svar #16
22. juli 2012 af Kulka (Slettet)

Du er meget arrogant og nedladende. Det er sgu ikke vejen frem til at få hjælp. Og apropos følgende citat: "Du er vel også typen, der mener, at overvægtige som bruger deres så sparsomme tid på at gå i fittness, er latterlige..spar mig nu. Og selvfølgelig er der en masse arrogance i skjult dybt i mig, det hører fædrelandet til, mit kære Italy."

1) Du aner intet om mig. Så prøv ikke engang at spille smart og prøve at hæve dig ved at fyre noget så latterligt af. Det er kun dig, det rammer ved at være så fordomsfuld og ved at komme med den værste og mest nederen påstand. Men det, at du kunne komme frem med sådan en - meget usammenhængende påstand - afspejler vel bare dig selv? 

2) Arrogance er ikke en god ting, og der er vist ikke nogle gode årsager til at være arrogant som italiener (der er bare aldrig en god grund til at være arrogant. Det er da en af de værste kvaliteter, jeg kan komme i tanke om) og overhovedet ikke taget i betragtning af den ydmygende finale i havde til EM ;) 

Faktum er, jeg og mange andre, ikke gider hjælpe en, som er så nedladende og ikke kan værdsætte den tid, der er blevet sat af på at hjælpe og rådgive dig. 

Oh and by the way. Det kan godt være, at du har et udmærket ordforråd. Men det hjælper ikke din skriftlige fremstilling, hvis du ikke kan finde ud af at sammenligne eller sætte ting i perspektiv (jvf. dit citat) og overhovedet ikke, hvis du staver forkert, ikke kan finde ud af at bøje substantiver ordentligt og heller ikke har styr på sammensatte substantiver.

Good luck. You obviously need it. 


Brugbart svar (2)

Svar #17
22. juli 2012 af mette48

Jeg er næppe den eneste, der sidder med en dårlig smag i munden efter at have forsøgt at hjælpe her.

Jeg troede det var et oprigtigt ønske om hjælp. I stedet må jeg nu opleve at det åbenbart er vigtigere at hævte sig og nedgøre andre.

Jeg gider ikke hjælpe nedladende egoister.


Brugbart svar (2)

Svar #18
22. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Det sørgelige er, at du er så arrogant, at du ikke kan tåle at få kritik af dine "formidable" evner. I #0 undrer du dig over, at dine skriftlige præstationer ikke vurderes til topkarakterer, og der er flere, der efterfølgende har peget på grundlæggende mangler i dine skriftlige præstationer som en forklaring på dette. Hvis du ikke er lydhør over for berettiget kritik, kan du vist se frem til nogle vanskelige år fremover i undervisningsforløbet.

Og nu skal vi så bindes en historie på ærmet om, at din arrogance skyldes dine italienske rødder -- efter at du meget bekvemt så har ændret dit brugernavn fra Abbas Demi (Abbas1997) til det måske mere italiensklydende Luca Marra. Det er vist på tide, at du selv prøver at tage ansvaret for dine egne handlinger.


Brugbart svar (1)

Svar #19
22. juli 2012 af rakijovic

Italienerne har ordsproget "la madre dei cretini è sempre incinta" (idioternes moder er altid gravid), og vor identitetsforvirrede spørger har på ypperste vis bevist ordsprogets gyldighed.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Brugbart svar (1)

Svar #20
22. juli 2012 af mette48

#19

Nu du er ved at oversætte kan jeg så ikke få at vide hvad

"Jebeš zemlju koja Bosne nema!  ||| Jeb'o kolu, jeb'o pizzu – samo trebam šljivovicu!"

betyder?


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.