Matematik

lille matematik opg.hjælp?

13. juli 2012 af jcay (Slettet) - Niveau: B-niveau

undersøg hvilke af tallene 0, 1, 2 og 3 er løsninger til ligningen: 

3x-1 = x2+1 

 

ved ikke hvordan jeg skal gribe den an, skal jeg bruge diskriminant-metoden (finde diskriminanten først), eller er der en anden måde man kan regne denne opgave ud på`?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juli 2012 af mette48 (Slettet)

undersøg hvilke af tallene 0, 1, 2 og 3 er løsninger til ligningen:

3x-1 = x2+1

 x                        venstre side                              højre side              x er løsning

0                    3*0-1 = -1                                         02+1 = 1                -1≠1   nej

 

indsæt de andre værdier på samme måde

 


Svar #2
14. juli 2012 af jcay (Slettet)

tak søde Mette


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. juli 2012 af mathon

eller løs

                    x2- 3x + 2 = 0

hvor
                     rodsummen = 3
         og

                     rodproduktet = 2


 


Skriv et svar til: lille matematik opg.hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.