Andre fag

'Halvoffentlige' virksomheder?

18. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Hvordan kategoriserer man virksomheder som Nationalmuseet, Det Kongelige Teater, DR, Rigshospitalet, DSB, Københavns Universitet osv.?

Findes der en liste over disse? Hvilke har jeg glemt? Jeg har forsøgt at lede på www.fm.dk, men uden held :-( Jeg har kun kunne finde http://www.fm.dk/publikationer/2012/statens-selskaber-2012/~/media/Publikationer/Imported/2012/Statens%20selskaber%202012/Statens%20Selskaber%202012_web.ashx, men der er ikke de virksomheder jeg nævner.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. juli 2012 af Syenite (Slettet)

De virksomheder du nævner er delvist forskellige.

DBS skal f.eks. i høj grad selv sørge for den daglige drift mht betaling af ansatte osv. De har ikke budget der på forhånd er fastsat af det offentlige, de er dog forpligtet til at overholde nogle krav stillet af det offenlige.

 

Universiteter får en poser penge gennem finansloven, samt får i mange tilfælde stillet forskningsmidler til rådighed af private virksomheder, eks. Rambøl.

 

Du kan læse mere om de forskellige selskaber på:

http://www.modst.dk/OEAV/3-Bogfoering/31-Grundlaeggende-regulering-og-organisation/312-Regnskabsbekendtgoerelsen/3122-Regnskabsbekendtgoerelsens-anvendelsesomraade/31224-Selvstaendige-offentlige-virksomheder

 

God sommer.


Svar #2
25. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Tak for svaret Syenite. Der står meget spændende og brugbart, men jeg kan ikke finde nogen liste over de virksomheder jeg nævner. Findes det slet ikke? Jeg har svært ved fx at vurdere, hvordan Rigshospitalet, DR og Det Kongelige Teaters styrings-/ejerforhold er.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juli 2012 af KlogeÅse

#2

De forskellige institutioner og virksomheder, som du omtaler, er jo underlagt helt forskellige ministerier, styrelser osv. Nogle er nævnt direkte i finansloven.

Så en central liste kommer du til at lede længe efter.

Nogle af de nævnte er i øvrigt såkaldte selvejende institutioner.


Skriv et svar til: 'Halvoffentlige' virksomheder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.