Matematik
Opslag i tabel
Jeg sidder med noget der hedder Normalfordelingen N(0,1) og i en opgave skal jeg finde nogen sandsynligheder ved opslag i en tabel, fx P(-3,52 < X ≤ 0,23). Tænkes der her på nogen bestemt tabel?
Svar #2
20. juli 2012 af mathon
brug tabellen over
normalfordelingsfunktionen
F(z) = (1/√2π))·-∞∫z e-(1/2)t^2dt
Svar #3
20. juli 2012 af SuneChr
Et udmærket hæfte med statistiske tabeller
"Erlang S" Allan C. Malmberg.
Heri kan aflæses Φ(- 3,52) = 0,00022 og Φ(0,23) = 0,59095
P( - 3,52 < X ≤ 0,23) er da differencen imellem de to opslag.
Svar #4
20. juli 2012 af nielsenHTX
når man nu alligevel må bruge CAS til eksamen kan man jo lige så godt regne det ud direkte, på den måde får man også flere decimaler med. altså
∫-3.520.23 exp(-(1/2)*x^2)/√(2*π)dx = 0.5907383417
med #3 får man 0,59095-0,00022=0.59073 altså firebetydende cifre og der er så en afrundings fejl på det sidste decimal.
Svar #5
20. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)
I Excel giver funktionen NORMDIST(x,0,1,TRUE) den samme værdi som funktionen Φ(x) i #3 med al den ønskede nøjagtighed. Det ønskede resultat fås derfor ved i en tom celle at taste
=NORMDIST(0.23,0,1,TRUE)-NORMDIST(-3.52,0,1,TRUE)
Skriv et svar til: Opslag i tabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
