Matematik

matematik, gået i baglås

05. september 2005 af cs (Slettet)
Hej er der nogle der vil hjælpe med denne forholdsvis lette opg. kan bare ikke få den til at gå op må åbenbart gøre noget forkert.

tre personer A, B, C deler 1015 kr.
A får dobbelt så meget som B der får 100 kr mere end c, hvor meget får hver

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2005 af allan_sim

#0.

C får x.
B får 100 mere end C, dvs. B får x+100
A får dobbelt så meget som B, dvs. A får 2(x+100).

I alt får de 1015, dvs.

x+x+100+2(x+100)=1015

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Lad x betegne det beløb, som tilfalder person C og opstil en ligning i henhold til de givne oplysninger.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#1: Du er da vist lidt kedelig, Allan ;-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2005 af allan_sim

#3. Jeg har da ikke løst den helt ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2005 af Duffy

A, B, C deler 1015 kr.
A får dobbelt så meget
som B der får 100 kr mere end c,

hvor meget får hver?

DET ER 3 LIGNINGER MED 3 UBEKENDTE:

A = 2*B
C = B + 100
A + B + C = 1015

{C = 1315/4, B = 915/4, A = 915/2}



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. september 2005 af Duffy

Jah, Duffy redder den på målstregen...

Duffy ;D

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#6: Tja, i så fald ikke på den helt rigtige målstreg;

x = 178,75kr. tilfalder C.

x + 100kr. = 278,75kr. tilfalder B.

2x + 200kr. = 557,50kr. tilfalder A.

Du har i #5 forbyttet oplysningerne om B og C.

Næste gang bør det vist i øvrigt være spørgeren, som først kommer med et bud på ligningen og dennes løsning, period! Derved forstås, at vi holder kaje, indtil spørgeren har givet et kvalificeret bud ;-)

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. september 2005 af joks (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2005 af Duffy

UPS ! !P

Jah, det var en ren smutter.

Her kommer det "rigtige"

A, B, C deler 1015 kr.
A får dobbelt så meget
som B der får 100 kr mere end c,

hvor meget får hver?

DET ER 3 LIGNINGER MED 3 UBEKENDTE:

A = 2*B
B = C + 100
A + B + C = 1015

{C = 715/4, A = 1115/2, B = 1115/4}



Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. september 2005 af Therackoo (Slettet)

#7

Tja... Duffy kører ikke rigtigt efter hans "Den klamme hånds princip" (jf. hans profil)...

:D
Therackoo

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. september 2005 af Duffy

#10

He-he - det er overladt til brugeren at gennemføre alle udregningerne.

Jeg har givet en "start" og en "slutning" - opgaven er nu selv at udfylde med de rigtige mellem-regninger.



Duffy

Skriv et svar til: matematik, gået i baglås

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.