Studievejledning

Skift af 2. fremmedsprog

02. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Hej! Jeg har lige et spørgsmål om skift af 2. fremmedsprog. Jeg har en naturvidenskablig studieretning på stx med fysik a, mat a og kemi b og som mit andet fremmedsprog har jeg spansk på b. Jeg tror bare ikke at jeg ville kunne komme til at lære det ordenligt, når det kun er på b, og da jeg ikke har lyst til at trække det op er det så muligt at skifte til tysk fortsætter som også er b?

Hvis det så er muligt, kan jeg så skifte hurtigt i starten af grundforløbet, så det hold i tysk jeg kommer på ikke er mega meget foran? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. august 2012 af vejgeh (Slettet)

Så du skal til at starte i 1g..? Troede faktisk ikke man kunne have et begyndersprog på b-niveau. Troede der var en regel om, at man skulle have begyndersprog på A-niveau (går ikke ud fra du har haft spansk i folkeskolen!?).

Men uanset om det er tilfældet, så tror jeg godt du kan, så længe du bare siger det kort efter start på gymnasiet.. Der er formentlig en masse andre på dit hold som har tysk alligevel, og rent administrativt betyder det nok ikke det store, at du skifter. Snak med studievejlederen om det :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. august 2012 af ThymsB (Slettet)

#1 

Hvis man har Matemaik A samt ét af fagene kemi eller fysik på A niveau og det andet på B-niveau kan man have sit 2. fremmedsprog på et niveau lavere end normalt. Dvs. begyndesprog B og fortsættersprog C er en reel mulighed. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. august 2012 af vejgeh (Slettet)

Så lærte jeg også noget. Tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. august 2012 af KlogeÅse

#1

Det kan betyde en masse (også administrativt), hvis nogen springer fra et hold. F.eks. kan deltagerantallet komme så langt ned, at holdet må nedlægges.


Svar #5
07. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Tak for svar! :-) Tror i det vil være smart allerede og skrive en mail nu her til skolen omkring skift af andet sprog? :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. august 2012 af KlogeÅse

#5

Jo før; desto bedre.

Men bliv ikke skuffet, hvis det er for sent at ændre på noget.


Svar #7
07. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Altså det burde jo ikke være for sent, hvis man kan skifte studieretning hele grundforløbet, men det kan selvfølgelig godt være jeg ikke kan skifte med det samme! - Men jeg sender dem en mail og holder forventningerne nede :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. august 2012 af KlogeÅse

#7

Man kan ikke skifte studieretning i løbet af grundforløbet - man kan skifte studieretning i forbindelse med afslutning af grundforløbet.

I øvrigt henviste jeg til dit ønske om at skifte sprogfag.


Svar #9
08. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

Nå okay, det vidste jeg ikke, er dog sikker på min linje :-) - Men jeg tænkte at hvis man kunne skifte studieretning, ville man vel også kunne skifte sprogfag :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
09. august 2012 af ThymsB (Slettet)

#9

Nej, ikke nødvendigvis. Nogle gymnasier starter med sprogundervisningen allerde i grundforløbet - hvorfor man selvsagt ikke kan skifte efter dette. 


Svar #11
14. august 2012 af grønneecilie (Slettet)

I har helt ret! Fik en mail hvor i der stod: "Normalt er valg af andet fremmedsprog bindende og kan ikke ændres, men da skoleåret ikke er gået i gang endnu, får du lov til at skifte. Jeg flytter dig over på et tyskhold." Så heldigvis kunne jeg godt skifte, når det var før skolestart!


Skriv et svar til: Skift af 2. fremmedsprog

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.