Matematik

fakultet 0

05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

hvordan kan det være at fakultet af 0 er 1? 

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. august 2012 af peter lind

Det er en definition, som skyldes rent praktiske forhold, som at nogle formler ikke behøver særskilte definitioner. Eks. binomialkoefficienterne n!/(i!*(n-i)!) gælder hvad enten i = 0 eller i = n


Svar #2
05. august 2012 af asddsaf (Slettet)

for fakultat af et tal er jo 

n! = n*(n-1) 

og så vil fakultet af nul være nul. 

men det er så en definition. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. august 2012 af peter lind

Det er ikke helt rigtig. Den definition du nævner gælder kun for n>1. Den definition du nævner vil eellers også give 1! =0


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. august 2012 af SuneChr

K(n , 0) = 1  når vi definerer   0! = 1

Rigtigheden ses ved mængdebetragtning:  Ud af en mængde på n elementer kan udtages netop 1 delmængde med 0 elementer, nemlig den tomme mængde Ø . 


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal gå den anden vej.

For naturlige positive hele tal n defineres n! ved at

1! = 1 og (n+1)! = (n+1)·(n!)

Sætter vi her n = 0, ser man, at en naturlig fortsættelse til 0 er

0! = 1! / 1 = 1


Skriv et svar til: fakultet 0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.