Matematik
Gøre rede for at 4 punkter ligger i samme plan... !?
06. september 2005 af
LA PLAYA (Slettet)
Hey...
som overskriften siger sidder jeg med en opgave med 4 punkter:
A=(1,1,6)
B=(-1,-1,-2)
C=(2,-4,4)
D=(0,-2,0)
som jeg skal gøre rede for at ligger i samme plan... -hvordan er det nu lige man gør det... ?
På forhånd tak...
LA PLAYA
PS: min hjerne siger noget med et vektorprodukt... er det helt galt ?
som overskriften siger sidder jeg med en opgave med 4 punkter:
A=(1,1,6)
B=(-1,-1,-2)
C=(2,-4,4)
D=(0,-2,0)
som jeg skal gøre rede for at ligger i samme plan... -hvordan er det nu lige man gør det... ?
På forhånd tak...
LA PLAYA
PS: min hjerne siger noget med et vektorprodukt... er det helt galt ?
Svar #1
13. april 2013 af c_aastrup
Det er med vektorprodukt. Lav dig en vektor AB og en vektor AC, tag vektorproduktet, så får du en normalvektor n til planden der indeholder de to vektorer.
Udfra normalvektoren og punktet A kan du regne en ligning for planen, og planen vil indeholde A, B og C.
Du kan da sætte ind og finde ud af om D er i planen.
Skriv et svar til: Gøre rede for at 4 punkter ligger i samme plan... !?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
