Matematik

Nogen der hurtig kan hjælpe? Hældningskoefficienten (a) og b-værdi

12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Håber der er nogen der gider hjælpe mig!

Spørgsmålet er vedhæftet :) 

Tak på forhånd !

Vedhæftet fil: A0DtKGRCAAEAiI0.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. august 2012 af peter lind

Der gælder y = ax+b <=> b = y-ax. Når du har fundet a kan du sætte et af de givne koordinatsæt ind i ligningen


Svar #2
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

altså jeg har fundet a værdien ved at sige Y2-Y/ X2-X1 

Altså 6-1/-1-5= -0,83

Men jeg er ik sikker på om det er rigtig lavet


Svar #3
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Når du bruger den formel ik... hvad skal der så stå i Y?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. august 2012 af peter lind

Der mangler adskellige parenteser i det du skriver. Ellers er det helt forkert

a = (6-1)/(1-5) = -5/4 ≠ -0,83

Du kan vælge mellem at sætte x = 1, y = 6 eller x =5, y= 1


Svar #5
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

hmm så du mener at a-værdien er ikke -0,83

Men hvorfor siger du 1-5 det er -1-5


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. august 2012 af peter lind

Har du skrevet opgaven rigtig op ? Du angiver punkterne til (1, 6) og (5,1)


Svar #7
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

nej det er jo vedhæftet der står (-1,6) og (5,1)

 

Jeg tror man ik helt opdager - 


Svar #8
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Men er det så rigtigt alligevel?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. august 2012 af peter lind

Så bliver a = (6-1)/(-1-5) = -5/6


Svar #10
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Jeg troede at -1-5 gav -6..


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. august 2012 af Tyrael (Slettet)

(-1, 6) og (5,1)

(x1,y1)   (x2,y2)

(y2-y1)/(x2-x1) = (1-6)/(5-(-1)) = -5/6 = -0,833

a-værdien er korrekt i #2, selvom der skal sættes nogle parenteser. 

Nu har man både a, en x-værdi og en y-værdi. Disse indsættes i y = ax+b, og der isoleres med hensyn til b. 
 


Svar #12
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Mange Tak Tyrael :)

 

Så jeg kan bare skrive b = y-ax altså b=6--0,833*-1 ik :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2012 af Tyrael (Slettet)

#12

Præcis.

b = y1-ax1 = 6-(-0,833)·(-1) = 5,167

Forskriften er altså y = -0,833x+5,167


Svar #14
12. august 2012 af hej2010 (Slettet)

Mange Tak for hjælpen Tyrael :) Glad for at høre det er rigtigt :)


Skriv et svar til: Nogen der hurtig kan hjælpe? Hældningskoefficienten (a) og b-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.