Matematik

Bestem en lineær model?

14. august 2012 af Hijsa

Hejsa!

Jeg sidder lidt fast i følgende opgave:

En befolknings størrelse voksede med god tilnærmelse lineært i perioden 1900-1965.
Bestem en lineær model, når det oplyses, at befolkningstallet i 1911 var 1003076 og 1950 var 1610123.

Hvordan i alverden skal jeg gøre det? :/


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af mathon

                      Δy/Δx = a

                      (1610123 -1003076) / (50 - 11) = a


                      b = y - ax


Svar #2
14. august 2012 af Hijsa

Nårh på den måde! :)

Men hvor får du tallene 50 og 11 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2012 af mathon

 

              ...antal år efter 1900


Svar #4
14. august 2012 af Hijsa

Nååårh, -_-

Tak for hjælpen :D


Skriv et svar til: Bestem en lineær model?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.