Matematik

Den binome ligning

14. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej Alle :) 

Jeg har problemer med at løse denne opgave, håber i kan hjælpe. 

Opgaven er vedhæftet.

 

Tusind tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: Opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. august 2012 af peter lind

brug at 8 = 23*e2πi


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det drejer sig om at løse ligningen

      z3 = 8

inden for de komplekse tals legeme.

Benyt nulreglen på ligningen

z3 -23 = 0 , dvs

(z-2)·(z2 + 2z + 22) = 0


Svar #3
14. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Hvor får i dette fra ? Har i et link til disse teorier ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Vi går ud fra, at du har sat dig ind i det teoretiske omkring komplekse tal gennem din bog.


Svar #5
14. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Ja, selvfølelig gør jeg det. Men når et problem støder op, så spørger jeg bare om lidt hjælp ?


Svar #6
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Nogle der kan hjælpe videre ? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. august 2012 af peter lind

Til #1 Det drejer sig om at skrive det komplekse tal på polær form. Det må stå i din bog er også brugt i de andre tråde, du har oprettet.

Til #2  Det er almindelige regler for polynomier, der er brugt. Det må også stå i din bog.


Svar #8
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Kan man bare benytte nulreglen og få løsning: (z-2)·(z2 + 2z + 22) = 0 ? Er der ikke andre trin ? det skal jo skrives på formen a+i*b ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis man benytter nulreglen på ligningen (z-2)·(z2 + 2z + 22) = 0 , spaltes denne i de to ligninger

z-2 = 0 ∨ z2 + 2z + 22 = 0 .

Den sidste ligning er en 2.-gradsligning, hvor man kan benytte rodformlen til at finde de to komplekse rødder. Sammen med løsningen til den første ligning giver det så den fuldstændige løsning til den oprindelige ligning.


Svar #10
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Okay. Da jeg bruger diskriminanten, så får jeg andengradslingning til -4=2i, men hertil til at finde r, er det så bare sqr(2^2)=2 ? jeg har jo ikke et a+i*b ? Eller det nu jeg skal tage det andet ligning i brug, altså to tallet som mit a ? 


Brugbart svar (1)

Svar #11
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, diskriminanten er negativ. Derfor findes rødderne i ligningen

z2 + 2z + 22 = 0 

til

z = (-2 ± √(22 -4·22))/2 = (-2 ± √(-12))/2 = -1 ± i·√3


Svar #12
15. august 2012 af Hmm-Lars (Slettet)

Perfekt ! Tusind tak for hjælpen ! Jeg sætter virkelig pris på det :)


Skriv et svar til: Den binome ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.