Matematik
Areal
Se vedhæftet fil.
a) Jeg har bestemt arealet M,
A = -4∫4 f(x) dx = 64/3
b) Jeg er i tvivl om det.
Svar #1
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
a) Ja, arealet er korrekt bestemt.
b) Bestem arealet af rektanglet. Dets sidelængder er 2|x| og f(x). Træk rektanglets areal fra arealet A(M) bestemt i a).
Svar #2
15. august 2012 af Whut (Slettet)
#1
Det havde jeg prøvet før jeg har stillet spørgsmål herinde. Men jeg får alligevel et mærkeligt resultat ifølge CAS ellers har jeg glemt hvordan man gjorde helt præcis. Hvis jeg har tænkt mig, at funktionen for det hvide areal er h(x) = 2x·f(x)
f(x) - h(x) = f(x)·(1 - 2x)
-4∫4 f(x)·(1 - 2x) dx = 64/3
Svar #3
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)
#2
Der skal ikke opstilles noget integral, og ejheller skal man benytte CAS.
Arealet af rektanglet med siderne 2|x| og f(x) er
Arekt(x) = 2|x|·(4 - x2/4) = |x|·(8 - x2/2)
og det skal så trækkes fra A(M) = 64/3:
Askrav(x) = A(M) - Arekt(x) = 64/3 - |x|·(8 - x2/2) .
Hvis man kun betragter x ≥ 0, fås så
Askrav(x) = 64/3 - 8x + x3/2
Skriv et svar til: Areal
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
