Fysik

Aktivitet af 1 mol

18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Min opgave lyder sådan: 

Beregn henfaldskonstanten, k, i enheden s-1 for 222Rn. Hvad er aktiviteten af 1 mol 222Rn?

Jeg har beregnet henfaldskonstanten, som gerne skulle være 0,000002111 hvis jeg har regnet rigtigt. Men jeg kan ikke finde ud af hvordan man beregner aktiviteten af 1 mol 222Rn, så hvis der var en der ville forklare mig det, ville det være dejligt.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af peter lind

-dN/dt =  k*N er aktiviteten


Svar #2
18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet)

Må jeg så spørge hvad N står for? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. august 2012 af peter lind

antal kerner


Svar #4
18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet)

Okay, mange tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2012 af mathon

                     T½ = 3,823 døgn = 330307,2 sek

                     k = ln(2) / T½ = ln(2) / (330307,2 s) = 2,0985·10-6 s-1


Svar #6
18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet)

Tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. august 2012 af mathon

 

                       A = k·N

                       A = (2,0985·10-6 s-1)·(6,02214·1023) = 1,26375·1018 Bk = 1,26375 EBk


Svar #8
18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet)

Vil du forklare det du skriver? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #9
18. august 2012 af mathon

 

                   ...det blev forklaret i #1


Svar #10
18. august 2012 af Amaliechrels (Slettet)

Okay tak så, I har hjulpet mig rigtig meget :)


Skriv et svar til: Aktivitet af 1 mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.