Matematik

2 mærkelige opgaver

18. august 2012 af Sinimini (Slettet)

Hej

Nogle som vil hjælpe mig med de to vedhæftede opgaver?

Kan slet ikke se, hvordan jeg skal starte med at regne på dem.

Vedhæftet fil: Mærkelige opgaver.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2012 af NejTilSvampe

a = b 

a^2 = ab

a^2 - b^2 = ab - b^2

(a+b)(a-b) = b(a-b)     

Og nu vil du dele med (a-b)  , men da a = b  => (a-b) = 0 . Og du kan ikke dele med 0. Der er fejlen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. august 2012 af NejTilSvampe

X er antallet af gange Andersen har været i paris.

Andersen hævder at  x > 10

Blom hævder at x <= 10

Christensen hævder at x > 1

Hvis Andersens påstand er korrekt, så er Christensens også, men der må kun være ét udsagn der er korrekt, så Andersens påstand kan udelukkes.

Hvis x tilhører [2 - 10], så er Bloms og Christensens påstande begge korrekte, så det interval kan udelukkes.

Dermed vha. udelukkelses metoden må Andersen have været i paris netop 1 gang og Bloms udsagn må være det korrekte.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. august 2012 af NejTilSvampe

Jeg sludrer i #2 - 

X er antallet af gange Andersen har været i paris.

Andersen hævder at  x > 10

Blom hævder at x <= 10

Christensen hævder at x >= 1

Hvis Andersens påstand er korrekt, så er Christensens også, men der må kun være ét udsagn der er korrekt, så Andersens påstand kan udelukkes.

Hvis x tilhører [1 - 10], så er Bloms og Christensens påstande begge korrekte, så det interval kan udelukkes.

Dermed vha. udelukkelses metoden må Andersen have været i paris 0 gange og Bloms udsagn må være det korrekte.


Skriv et svar til: 2 mærkelige opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.