Matematik

Eksponentielle funktioner

18. august 2012 af nansk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Håber der er en de gider hjælpe mig med denne matC opgave:

 

Antag at udviklingen for Indiens befolkning kan beskrives ved en eksponentiel funktion med forskriften f(x) = ba^x, hvor f(x) betegner befolkningstallet i Indien x år efter 1990.

 

Bestem forskriften for den eksponentielle funktion, og beregn hvornår Indiens befolkning kan forventes at være fordoblet når der den 1/1 1990 var 900 millioner og d. 1/1 2000 var 1200 millioner indbyggere i Indien.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af mathon

 

                      f(0) = 900·a0 = 900·1 = 900  

                      f(x) = 900·ax                                   underforstået i millioner

med
                      1200 = 900·a10         hvoraf a kan beregnes


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af SuneChr

          f(0)   =  b·a0      og          f(10)  =  b·a10          ⇔

   900·106  =  b·a    og   1200·10 =  b·a10

Find nu  a og b.


Svar #3
18. august 2012 af nansk (Slettet)

Tak!

 

For at man kan finde a og b, skal man så ikke bruge y1, y2, x1 og x2?

 

Hvad er det i udregningen?

 


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.