Matematik

Ligninger

18. august 2012 af bocawas (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Ja, tror vel jeg har glemt hvordan man løser ligninger.. 

Har et par problemer med de her:

a) 2 * x - 1 = 0

b) 2 * ( x - 3 ) + x = 4 - x

c) 2 * x ( 3 - x ) = 0

d) x^2 - 4 * x = 0

Tak på forhånd :-)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. august 2012 af mathon

b) 2 * ( x - 3 ) + x = 4 - x

                  2x - 6 + x = 4 - x

 

c) 2 * x ( 3 - x ) = 0             brug nulreglen

 

d) x^2 - 4 * x = 0

        x·(x-4) = 0                   brug nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af VLODE (Slettet)

a) 

2x-1= 0

2x= 1

x= 1/2

b)

2(3-x)+x=4-x

6-3x=4-x

4+6 =2x

10 = 2x

x=10/2

c)

2x * (3-x) 0 

x = 0

V

x = 3

Brug nulreglen

d)

x^2 - 4*x = 0

x= 4 eller x = 4

Igen nulreglen

 


Svar #3
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

Tror ikke jeg kender nulreglen..


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2012 af Mongomaniac (Slettet)

http://lmgtfy.com/?q=nulreglen


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. august 2012 af 123434 (Slettet)

x^2-4x=0

x*(x-4)=0

x=0 V x-4=0

x=0 V x=4


Svar #6
18. august 2012 af bocawas (Slettet)

Jo tak #4 ....


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.