Matematik

Stamfunktion-hjælp ønskes hurtigst muligt

20. august 2012 af karinmøller (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

En funktion  f er givet ved
  f(x)=4x +3 ,
og funktionerne F1, F2 og F3 er givet ved


F1(x)= 2x^2  + 3x+5

F2(x)= x^2  +3x+6

F3(x)= 2x^2 +3x+10


En af disse tre funktioner er den stamfunktion til f , hvis graf går gennem punktet
P(1,10).


Gør rede for, hvilken af de tre funktioner, der er denne stamfunktion. 

På forhånd tak.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af JonasMcc (Slettet)

Gør brug af følgende sætning:

F'(x) = f(x)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af peter lind

Find hvilken af funktionerne for hvilket det gælder at F(1)=10


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke tilstrækkeligt, da der her gælder F1(1) = F2(1) = 10 . Der skal også gælde, at F'(x) = f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2012 af mathon

 

            F(x) = ∫ (4x+3) dx = 2x2+ 3x + k

hvorfor
           da F(x) går gennem  P(1,10)

der for k skal gælde

           F(1) = 10 = 2·12+ 3·1 + k


 


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af JustMyName (Slettet)

#4, så hvilken af de tre funktioner er den rigtige?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. januar 2014 af JustMyName (Slettet)

Kan det passe, at det er den øverste, der er den rigtige så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Skriv et svar til: Stamfunktion-hjælp ønskes hurtigst muligt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.