Matematik

opskriv udtryk

21. august 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg ville lige spørge om jeg har gjort dette korrekt. 

Man skal opstille en matematik model.

a) For at producere en bærbare koster det 7000 i grundomkostninger og 2000 pr. bærbar. 

Opstil en matematik model der beskriver sammenhængen ml. prisen for at producere et antal bærbar.

Min svar: f(x)= 2000*x+7000

 

b) i et forsøg vokser en bakteriekultur 4,5% i timen. i starten var der 1000 bakterier.

Opstil en formel, der beskriver sammenhængen ml, hvor mange bakterier der er i kulturen og antal timer der er gået.

min svar: f(t) = 1000*0,955^t

 

Håber på respons og tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af peter lind

b) I dit forslag aftager bakteriekulturen med 4,5% i timen


Svar #2
21. august 2012 af Jelly (Slettet)

b) f(t) = 1000*1,045^t :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af peter lind

Det er bedre


Svar #4
21. august 2012 af Jelly (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: opskriv udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.