Matematik

Funktioner

21. august 2012 af cillebaek (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har fået en opg. der lyder på: 

For den linære funktion f(x) = ax + b gælder det at f(-4) = f(2) = 22 

- Bestem tallene a og b 

Men hvad betyder lige det der f(x) = ax+b gælder det at f(-4) = f(2) = 22 når det står sådan????? 
 

og hvordan finder man a og b???


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af peter lind

f(-4)= a*(-4)+b = 22 og tilsvarende for f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis den lineære funktion har samme funktionsværdi for to forskellige værdier af x, er hældningskoefficienten a lig med 0, og den lineære funktion er konstant. Konstanten b er da den konstante funktionsværdi.


Svar #3
21. august 2012 af cillebaek (Slettet)

Tak:) 

Men er det bare en anden måde at skrive (-4,22) og (2,22) på ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Yep  ;-)


Svar #5
22. august 2012 af cillebaek (Slettet)

okay men hvordan finder jeg så a og b ?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Da funktionen er konstant, er hældningskoefficienten lig med 0, og konstanten b er den konstante funktionsværdi, her 22. Genlæs #2.


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.