Teknologi

Simpelt: resistans i kredsløb

23. august 2012 af Contradel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er lige startet på uni, har lidt problemer håber i kan hjælpe. Jeg har vedhæftet et billed som forklarer situationen:

https://dl.dropbox.com/u/1823537/resistans%20hj%C3%A6lp.png


Svar #1
23. august 2012 af Contradel (Slettet)

Det var ikke et så pænt billede. Her er der et bedre:

 

https://dl.dropbox.com/u/1823537/resistans%20hj%C3%A6lp2.png


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2012 af peter lind

R3 og R4 er sat sammen i serie. Beregn erstatningsmodstanden for dem. Kald resultatet R5. R5 er sat parallelt med R2. Brug reglen om parallelle modstande til at finde erstaningsmodstanden for dem. Kald den R6. R6 og R1 er nu i serie. Adder og du har den samlede modstand af kredsløbet.


Svar #3
23. august 2012 af Contradel (Slettet)

Fedt fedt fedt. Mange tak. Jeg har skrevet min tankegang ned, er den rigtig nok?

R4 og R3 er sat sammen i serie, således er deres samlede (erstatningsmodstand?) modstand 2 ohm. Vi kalder den R5. R3+R4=R5.

Således må R5 sidde parallel for R2, og vi kan udregne resistansen for dem som er. (1/1+1/2)^(-1)=2/3≈0,6666667 denne erstatningsmodstand kaldes R6. Denne modstand sidder i serie med R1 så det skal bare adderes:
2/3+1=5/3≈1,666667

Så må jeg prøve med endnu et led på...


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2012 af peter lind

Det er korrekt.


Skriv et svar til: Simpelt: resistans i kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.