Matematik

opgave om vektorer

24. august 2012 af annekrogh93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået stillet følgende opgave: 
 

Bestem koordinaterne til det punkt der ligger 1/4 af vejen fra A(-1,5) til B(7,2). 

har ind til videre forstået og komme frem til at man skal gange resultatet med 0,25, for at kunne finde 1/4. men derudover er jeg lost?! 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kald det søgte punkt for P. Så gælder der, at

AP = (1/4)·AB

Find nu vektoren OP = OA + AP = OA + (1/4)·AB.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af peter lind

Find vektor AB. Hvis punktet kaldes P gælder der OP = OA + AB/4


Svar #3
24. august 2012 af annekrogh93 (Slettet)

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Endvidere har vi så

AB = AO + OB = OB - OA , så

OP = OA + (1/4)·AB = OA + (1/4)·(OB - OA) = (1/4)·OB - (3/4)·OA


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Der var lige en taste fejl i #4. Det skal være et + til sidst:

OP = OA + (1/4)·AB = OA + (1/4)·(OB - OA) = (1/4)·OB + (3/4)·OA

 


Skriv et svar til: opgave om vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.