Matematik
Er denne matematik opg. rigtig?
07. september 2005 af
3700-Line (Slettet)
I et koordinatsystem er en linie l bestemt ved ligningen: 3x+y+12
bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C (2,2), og som tangerer l.
3x+y+12
-3x-12=y
[-3*2-12-2]/kvadratroden af (-3)^2+1 = 20/3,16 = 6,329
(x-2)^2+(y-2)^2=6,329
bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C (2,2), og som tangerer l.
3x+y+12
-3x-12=y
[-3*2-12-2]/kvadratroden af (-3)^2+1 = 20/3,16 = 6,329
(x-2)^2+(y-2)^2=6,329
Svar #1
07. september 2005 af Waterhouse (Slettet)
Indtil sidste linje er det rigtigt nok. Cirklens ligning er
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
så du skal sætte 6,329 i anden potens. Bemærk dog, at du kan få en langt pænere værdi - du har fundet radius som
20/sqrt(10)
hvad bliver det, når man sætter det i anden?
(x-a)^2+(y-b)^2=r^2
så du skal sætte 6,329 i anden potens. Bemærk dog, at du kan få en langt pænere værdi - du har fundet radius som
20/sqrt(10)
hvad bliver det, når man sætter det i anden?
Svar #2
07. september 2005 af 3700-Line (Slettet)
Vil det så sige at ligningen bliver:
(x-2)^2+(y-2)^2=6,329^2
eller
(x-2)^2+(y-2)^2=40
(x-2)^2+(y-2)^2=6,329^2
eller
(x-2)^2+(y-2)^2=40
Skriv et svar til: Er denne matematik opg. rigtig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
