Matematik

Potens - Et tal i nulte?

25. august 2012 af Kudue (Slettet)

Når et tal står i nulte fx 5^0, så giver det som hovedregl altid 1. Men er der nogen der ved hvorfor?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af peter lind

Det er en definitionssag. Nogle potensregler kommer  til at gælde også når potensen er 0, så det er simpelthen praktisk. En anden grund er at hvis man beregner ax, a >0 for forskellige værdier af x, vil resultatet blive tættere på 1 jo tættere man x er på 0. Man kan få resultatet til at blive så tæt på 1 som man ønsker.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det følger bl.a. af, at for reelt a > 0 og n heltallig, er

1 = an / an = an-n = a0


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af 123434 (Slettet)

Et bud:

5^0=1

5*5^0=5^1*5^0=5^1+5^0=5

(5*5^0)/5=5/5 det samme som 1

5^0=1

 

 


Svar #4
25. august 2012 af Kudue (Slettet)

Mange tak! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er direkte forkert at skrive

5^1*5^0=5^1+5^0 og 5^1+5^0=5


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. august 2012 af SuneChr

Ved logaritmebetragtning har man

a0 = 1    for   a > 0         ⇔      0·log a = log 1               Vi ved, at log 1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. august 2012 af PeterValberg

Prøv at se denne video fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Potens - Et tal i nulte?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.