Matematik

Ligninger. (c niveau)

26. august 2012 af aviiaja (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey :-)

Jeg har lige et par spørgsmål omkring matematik - ligninger.
Det er sådan at jeg har matematik på c-niveau, og jeg går på HF. Jeg er desværre løbet ind i nogle problemer mht. ligninger, og har ikke været med til at gennemgå dem da vi fik det for. Jeg er ikke så supergod til matematik, så derfor vil jeg lige hører om der er nogle der evt. kan hjælpe mig med disse 2 ligninger:

A. -3x-8=4x-15 
B. 5x-2=8x+7

~ jeg har svar bagerst i min bog, men skal lave mellemregninger... (baah!) :-(
(på forhånd tak!)  :D


Svar #1
26. august 2012 af aviiaja (Slettet)

~ og det skal lige siges at vi bruger en bog der hedder " Matema10k "


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af Andreww (Slettet)

Når du lægger noget til på den ene side, skal du tilsvarende lægge det samme til på den anden side af lighedstegnet.
Det gælder om at isolere x, altså få x til at stå alene på den ene side!

A) -3x-8 = 4x-15        -   læg 3x til på begge sider
           -8 = 7x-15

Prøv selv at fortsætte.


Skriv et svar til: Ligninger. (c niveau)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.