Matematik

eksponentielle funktioner

26. august 2012 af Prinsessen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for eksponentielt aftagende funktion f, går gennem punkterne
( 1 , 2 ) og ( 2 , 1 )


a) Bestem forskriften for f (x), gennem disse punkter (a og b angives med 3 decimaler).
b) Beregn løsningen til ligningen f (x) = 16
c) Bestem halveringskonstanten (angives med 3 decimaler).

 

Hvad skal jeg gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af peter lind

eksponentialfunktionen har formlen y = b*xa. Sæt de 2 punkter ind i formlen. Det giver 2 ligninger med de 2 ubekendte a og b. Hvis du dividerer de 2 ligninger med hinanden går b ud


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af nielsenHTX

a) der findes en færdig formel til bestemmelse af a og b eller du kan løse

f(x)=b*ax

f(1)=2 og f(2)=1 altså b*a1=2 og b*a2=1  bestem a og b

b)

løs b*ax=16 med a og b fra a)   (hint del med b og tag log på begge sider)

c)

halveringskonstanten er givet ved

T½=log(½)/log(a)


Svar #3
26. august 2012 af Prinsessen123 (Slettet)

Jeg forstår det ikke :s .. Hvordan sætter jeg nulpunkter ind i formelen? og hvor skal de være? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2012 af peter lind

Du skal ikke sætte nogen nulpunkter ind i formlen. Hvor har du fået den ide fra ?. Hvad forstår du ikke ?


Svar #5
26. august 2012 af Prinsessen123 (Slettet)

Hvordan laver man B'eren? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af peter lind

se #2


Skriv et svar til: eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.