Matematik

Reducering uden hjælpemidler

26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! Jeg skal reducere følgende udtryk mest muligt:

(a^-3*2*a^4*a^-2)/(4*a^2)

Jeg husker aldrig at have løst en lignende opgave, og er derfor ikke sikker på hvad man skal gøre.

Jeg ved at resultatet skal give: 1/(2*a^3), men jeg forstår ikke hvordan man kommer frem til dette.

Er der nogen der kan forklare hvordan man kommer frem til dette - trin for trin? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af nielsenHTX

medmindre du har skrevet den forkert op giver den ikke 1/(2*a3).

(a^2*2*a^4*a^-2)/(4*a^2)=(a2+4)/(2*a2+2)=(a2)/2

hvor der er brugt at an*am=an+m og at a-n=1/an

---

#2 så prøv selv nu, der skal bruges de samme regler.


Svar #2
26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet)

Jeg undskylder. Jeg lavede en tastefejl, det er rettet nu :)


Svar #3
26. august 2012 af ToodleDoo (Slettet)

#1 Jeg forstår det desværre ikke helt. Er der mulighed for, at du kan forklare trin for trin? Det ville være super lækkert.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2012 af nielsenHTX

#3 (a^-3*2*a^4*a^-2)/(4*a^2)=1  (2·a4)/(4a3·a2·a2)=2  (a4´)/(2·a2+2+3)=3 1/(2·a3)

1. der er brugt at a-n=1/an

2. der er brugt at an*am=an+m

3 der er brugt at an/am enten er an-m eller 1/am-n


Skriv et svar til: Reducering uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.