Matematik

gange ind i parenteser evt. reducer

27. august 2012 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave.

(-1+x+6x)*(-8)

Jeg har selv udregnet den til dette:

(-1+x+6x)*(-8) = (-8)*-1+(-8)*x+(-8)*6x = 8-x-48x

MEN jeg ved at facit giver 8-56x.

Vil det så sige at x=1 og skal lægges sammen med 6x så det bliver til 7x?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Når du ganger (-8) med x bliver det (-8)·x = -8x , ikke -x , og derfor de -56x i facit.

Der er ikke tale om, at x = 1, men om at    x = 1·x , hvorfor x + 6x = 1·x + 6·x = (1+6)·x = 7x


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

(-1+x+6x) kan omskrives til (-1+7x)

-8*(7x-1)=-56x+8


Svar #3
27. august 2012 af inger91 (Slettet)

Nårh okay, super. Nu forstår jeg, tak :)


Skriv et svar til: gange ind i parenteser evt. reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.