Fysik

Fysik!!!

27. august 2012 af Manjajensen (Slettet)

Heej :) 

En lydgiver har effekten P= 50 W. I afstanden r = 10 m er lydintensiteten I givet ved 

I = (Po) / 4 * π * r2 = (50 W) / (4* π * (10m)2) = 0,040 W/m2

 

Nu skal jeg så finde ud af: 

I afstanden 2,0 m fra en lydgiver er intensiteten 1,5 W/m2

Bestem lydgiverens effekt. 

 

Hvordan gør jeg? på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af peter lind

indsæt I og r i formlen I = Po / (4 * π * r2) NB pas på med parenteser


Svar #2
27. august 2012 af Manjajensen (Slettet)

Så jeg skal stadig bruge den samme formel? jeg skal ikke isolere formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af peter lind

Du skal isolere P0 i formlen


Svar #4
27. august 2012 af Manjajensen (Slettet)

Så formlen ser sådan ud: 

Po = r * I ?

Po = 75, 36 W 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af peter lind

Nej. For at isolere P0 skal du gange med alt hvad der står i nævneren.


Svar #6
27. august 2012 af Manjajensen (Slettet)

Kan jeg ikke helt forstå, hvordan skal den isolerende formel så ende med at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2012 af peter lind

gang formlen med nævneren d.v.s. med 4πr2


Svar #8
27. august 2012 af Manjajensen (Slettet)

Så der kommer til at stå: 

I = (Po) / 4 * π * r2= (1,5 W) / (4* π * (2m)2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af peter lind

Det er I, der er 1,5 W/m2


Skriv et svar til: Fysik!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.