Matematik

To små tricky opgaver

08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Den første går ud på at omskrive hvert af udtrykkene til den simplest mulige form, der kun indeholder én kvadratrod:

1) kvad.rod af 30x / kvad.rod 2x * kvadrod 5

2) kvad.rod. af 4x^3y^4 * kvad.rod af 18x^3y^2


Den anden opgave er at isolere x i formlen:
A=B*(1+r)^n

Er der nogen der kan hjælpe med nogle gode hints?

Svar #1
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Undskyld ...

isoler x i formlen:

A=B*(1+x)^n

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#2

skal x isoleres i formlen ?

Svar #3
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Ja!

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

hvis du forestilller dig et eksempel med at du har 100 kr. du har dem i to år hvilket giver 104,04

100*(1+x)^2=104,04
1+¨x^¨2= 104,04/100
1+x^2= 1,0404
1+x=kvadratrod 1,0404
1+x= 1,02
x= 0,02
renten er to procent

Brugbart svar (0)

Svar #5
08. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

håber det hjalp?

Svar #6
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Okay prøver lige...tak

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. september 2005 af Duffy

Husk regneregel :


sqrt(a) / sqrt(b) = sqrt(a/b)

&

sqrt(a) * sqrt(b) = sqrt(a*b)




1) kvad.rod af 30x / kvad.rod 2x * kvadrod 5


sqrt(30x) / sqrt(2x) * sqrt(5) = sqrt(5) * sqrt(30x)/sqrt(2x) =

sqrt(5) * sqrt[(30x)/(2x)] = sqrt(5) * sqrt(15) =

sqrt(5) * sqrt(15) = sqrt(5*15) = sqrt(75)





2) kvad.rod. af 4x^3y^4 * kvad.rod af 18x^3y^2


sqrt(4x^3y^4) * sqrt(18x^3y^2) = jah? , prøv nu selv...




Duffy

Svar #8
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Så skal man benytte formlen sqrt(a) * sqrt(b) = sqrt(a*b) ...aha...mange tak! :D

Svar #9
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Bliver svaret så på det sidste ik :

sqrt72x^9 * y^8 ???

Svar #10
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Og resultatet for A=B*(1+x)^n

er x = (n sqrt (a/b)) -1

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. september 2005 af Einstein_15 (Slettet)

#10
præcis..!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2005 af Duffy

#9 Næh, hvorfor skulle det det?


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #13
08. september 2005 af Duffy

#10

a = b*(1+x)^n

x = (a/b)^(1/n)-1




Duffy

Svar #14
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Hvorfor ikke Duffy`?...:)

Svar #15
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

#12

Så må det være (sqrt 6x^3) * (sqrt y^2)

Svar #16
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

eller ik??

Brugbart svar (0)

Svar #17
08. september 2005 af Duffy

#15 - Nej!

Hvad giver x^3*x^3 ?

x^3*x^3 = ?


Duffy

Svar #18
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

x^9...

Brugbart svar (0)

Svar #19
08. september 2005 af Waterhouse (Slettet)

Nej.

x^a*x^b=x^(a+b)

Svar #20
08. september 2005 af Lene2005 (Slettet)

Nåh okay...troede man skulle gange sammen...ØV

Skriv et svar til: To små tricky opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.