Fysik

Beregn hastigheden v i SI-enhed

29. august 2012 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Jeg er fornylig startet med fysik B. Dog er det nogle år siden jeg har haft det på C-niveau, hvilket gør at jeg har lidt svært ved at lave denne opgave til min fysik aflevering.

Beregn hastigheden v i SI-enhed i følgende tilfælde (l=længde, t=tid):

a. l=457 m t=43 s

b. l=78,4*10^6 m t=3,87 s

c. l=52 mm t=4,85*10^-3 s

d. l=3,5*10^-3 cm t=2,8*10^-6 s

Jeg håber der er nogle rare sjælde der ude, der kunne give mig en forklaring på hvordan jeg får lært at regne dette ud. :)

Mvh. Signe.


Svar #1
29. august 2012 af zuku (Slettet)

Kan det passe, at man i den første skal dividere længden med tiden? :) = 12,72 m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Kig på enhederne. Det nemmeste er at skrive alt i meter og sekunder først og så dividere, sådan er det i alle opgaverne.


Svar #3
29. august 2012 af zuku (Slettet)

Kan det passe at opgave b giver 20258397,93 m/s ?! Jeg synes det virker som et ret stort resultat. Kan man ikke gøre det mindre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. august 2012 af mathon

 

      b.    2,02584·107 m/s


Skriv et svar til: Beregn hastigheden v i SI-enhed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.