Matematik

Hjælp til opgave - funktioner

29. august 2012 af SLmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har problemer med opgaven i den vedhæftede fil. Det er spørgsmål B, som jeg ikke kan finde ud af.

Som I kan se, så har jeg også vedhæftet løsningen lavet med Nspire, men det hjælper mig ikke, da jeg selv har en Ti-89.

Nogen der kan forklare, hvordan man laver B-opgaven? Både med og uden Ti-89. Tak :)

Vedhæftet fil: opg12.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af mathon

 

                    Define f(t) = -15*e^(-.12*t)+20

                    Define g(t) = d(f(t),t)

                             g(5)


Svar #2
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

#1

 

                    Define f(t) = -15*e^(-.12*t)+20

                    Define g(t) = d(f(t),t)

                             g(5)

 

Når jeg taster det ovenstående ind i CAS, så får jeg syntax error. Hvad gør jeg forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af mathon

-.12      er et fortegns-minus som findes i nederste række lige ved siden af ENTER-knappen


Svar #4
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

#3


"-.12      er et fortegns-minus som findes i nederste række lige ved siden af ENTER-knappen"

 

Det er også det minus, som jeg har brugt.

Jeg har tastet følgende ind: Define f (t) = -15'e^(-,12*t)+20.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af mathon

 

                              Define f(t) = -15*e^(-.12*t)+20

            . er decimalkomma

            , er adskillelsestegn


Svar #6
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

#5


 

           "                   Define f(t) = -15*e^(-.12*t)+20

            . er decimalkomma

            , er adskillelsestegn"

 

Ja, det var faktisk også det, jeg havde tastet ind. Uanset hvad, så siger den stadigvæk syntax.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. august 2012 af mathon

     så er det
                       e^(             du gør forkert

                   ruder ex


Svar #8
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

#7


     så er det
                       e^(             du gør forkert

                   ruder ex

 

E opløftet i x bliver automatisk til e^( på min TI-89.


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. august 2012 af mathon

   så gør det rigtigt


Svar #10
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

#9


   så gør det rigtigt

 

Hvad mener du?


Svar #11
29. august 2012 af SLmath (Slettet)

Er der andre, som kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. august 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal bruge fortegn-minus to steder, og d skal være devariate d. (findes vist nok under F3).

Hvis det ikke virker skal du slette filerne f, g eller t.    f.eks. med Delvar f,g,t


Skriv et svar til: Hjælp til opgave - funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.