Matematik

Hjælp... Matematik opg.

30. august 2012 af nani1596 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey alle sammen :D , er der nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål:) ??

 

En ret linie har hældningskoefficienten −2 og skærer koordinatsystemets førsteakse (xaksen)
i punktet P(3, 0) . Bestem en forskrift for den funktion f , der har denne rette linie
som graf.

 

 

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

brug punkt-hældningsformlen

                                                          y - yo = a(x-xo)

                                                          y - 0 = -2·(x-3)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2012 af peter lind

Linjens ligning er y = ax+b. Oplysningen om hældningen giver a. Du får endvidere oplyst at hvis du sætter x=3 ind så bliver y = 0. Sæt det ind i ligningen og du har b.


Skriv et svar til: Hjælp... Matematik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.