Matematik

To funktioner f og g er givet ved:

31. august 2012 af karenhansen17 (Slettet)

f(x)=4x+5 og  g(x)=-2x+12

a) Bestem f(5), og løs lingningen g(x)= 16


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af mathon

 løs ligningerne             

                             f(5) = 4·5 + 5

 

                             16 = -2x + 12


Svar #2
31. august 2012 af karenhansen17 (Slettet)

Okay tak. :-) 


Svar #3
31. august 2012 af karenhansen17 (Slettet)

Så det vil sige, at f(5)= 25 

Og g(x)= -2  

eller??? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

f(5) finder man ved beregning ved at indsætte x = 5 i forskriften for f(x) ;

f(5) = 4·5 + 5 = 25 .

I den anden opgave skal man løse ligningen g(x) = 16, dvs.

-2x +12 = 16 ,

der har løsningen x = -2, ikke g(x) = -2 ; g(x) er jo lig med 16 for den fundne løsning.


Skriv et svar til: To funktioner f og g er givet ved:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.