Kemi

Hjælp - Kemi graf + koncentration.

01. september 2012 af Johan193 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er stødt ind i en opgave, som jeg har glemt hvordan man løser.

Der afvejes 1.504 g malakit, som opløses i svovlsyre i en konisk kolbe. Når reaktionen er til ende, hældes reaktionsblandingen gennem et filter ned i en 100 mL målekolbe. Der skylles omhyggeligt gennem filteret, og til sidst fyldes op til mærket med demineraliseret vand. Den fremstillede opløsning kaldes analyseopløsningen. – Analyseopløsningens absorbans måles på samme måde som standardopløsningernes. Resultat: A=1.22

Bestem ud fra grafen den aktuelle koncentration af Cu2+ i analyseopløsningen

m=1.504 g.

V=0.1 L.

A=1.22.

Jeg har koordinaterne til grafen

x[Cu2+]/M    0.05 0.10 0.15 0.20
y (A)            0.45  0.9  1.3    1.8

Så vidt jeg husker er det noget med 0 eller 1 ordens. reaktioner, kan bare ikke huske det helt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af HansAndersen86 (Slettet)

Du plotter data i et excel ark. Derefter indsætter du en tendenslinie og finder ud af, at funktionsudtrykket der passer til dine data er y = 8,9*x + 1*10^-15.

Derefter indsætter du din absorbans (1,22) på y's plads og isolerer for x. så finder du ud af at du har en koncentration på 0,137 M.

Håber det hjælper.


Svar #2
03. september 2012 af Johan193 (Slettet)

Det gjorde det, takker.


Skriv et svar til: Hjælp - Kemi graf + koncentration.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.