Teknologi

Finde strømstyrken i et simpelt kredsløb

01. september 2012 af Contradel (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Kegler en del rundt i sådan en simpel opgave her, og det er på trods af at jeg synes det kører fint med maskeligninger og sådan noget. Jeg skal finde strømmen for i3 vha. teori i denne opsætning:

 

https://dl.dropbox.com/u/1823537/Sk%C3%A6rmbillede%202012-09-01%20kl.%2022.41.51.png

 

Svaret skal give 2,92 mA iflg. den test jeg tager. Synes bare jeg har prøvet alt. Har prøvet:

1) at reducere kredsløbet så meget som muligt:

R3+R4+R5 = (1/330Ω+1/270Ω+1/100Ω)^-1 = 58,69Ωog så sidder den i serie med R2=560 og så lægger man dem sammen 618Ω og så via Ohms lov I=U/R

I3=10V/618Ω=0,01618A=16mA

 

2) at bruge strømdeler formlen, men her er jeg i tvivl for jeg kender jo ikke den totale strømstyrke eller gør jeg?

 

Hjælp :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven hører egentlig hjemme i fysikforumet.

Man skal først beregne erstatningsmodstanden Rp for R3 , R4 , R5 i parallel:

1/Rp = 1/R3 + 1/R4 + 1/R5 ,

hvilket giver Rp = 59,76Ω .

Strømstyrken gennem R2 er så

I2 = V/(R2 + Rp) = 16,135mA

Spændingsfaldet over R2 er derfor

V2 = I2·R2 = 9,04V .

Spændingsfaldet over de tre parallelle modstande er derfor

Vp = 10V - V2 = 0,96V ,

og strømstyrken gennem modstanden R3 er så

I3 = Vp / R3 = 2,92mA


Svar #2
09. september 2012 af Contradel (Slettet)

Mange tak for hjælpen!!!


Skriv et svar til: Finde strømstyrken i et simpelt kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.