Matematik

Matematik Murstenen 4.3 (haster!)

02. september 2012 af Frederik02 (Slettet)

Hej jeg skal beregne længden på et tag, men ved ikke hvordan jeg skal gøre har disse oplysninger
grundlinje= 8cm
tagets vinkel=120 grader
Håber i kan hjælpe!

VH
Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af SuneChr

Du må kunne danne en retvinklet 30-60 trekant, hvor den ene katete er 4 og hypotenusen h.

Der gælder

cos 30o  =  4/h       ⇒       ½·√3   =  4/h       ⇒      h  =  8/3·√3

 


Svar #2
02. september 2012 af Frederik02 (Slettet)

takker


Skriv et svar til: Matematik Murstenen 4.3 (haster!)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.