Fysik

Kinetisk energi

02. september 2012 af mimok (Slettet)

En sten falder ned fra en klippe, jeg skal beregne den fart umiddelbart før sammenstødet med vejen.

Hvorfor kan jeg sige følgende:

 

Ekin = Emek = ½·m·V2 = m·g·H

Jeg forstår ikke, hvorfor at Ekin kan sættes lig Emek, og dem formel der er er brugt, er formlen for Epot.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor stor er den potentielle energi lige før faldet? Hvor stor er den kinetiske lige før faldet? Hvor stor er den mekaniske energi lige før faldet?

Lav samme overvejelser om situationen lige før sammenstødet.

Husk, at mekanisk energi er bevaret.


Svar #2
02. september 2012 af mimok (Slettet)

Epot må vel være lig 0

Ekin =400J

Emek=400J+0J

men jeg forstår ikke denne del:

½·m·v2 = m·g·h, hvorfor kan de sættes lig hinanden


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af peter lind

Før faldet: Mekanisk energi = Epot+Ekin = Epot = mgh

Lige inden den rammer jorden: Mekanisk energi = Epot+Ekin = Ekin


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#2: Læs #1 igen. Du mangler at redegøre for energierne både før OG efter faldet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2012 af komikeren1 (Slettet)

Inden faldet starter har stenen ingen kinetisk energi. Dvs at der har den energi svarende til Epot=mgh.

Lige inden den rammer jorden kan vi antage at højden er så godt som 0, så der har stenen altså kun kinetisk energi.

Ekin=½mv^2. 

og da den mekaniske energi er bevaret må mgh=½mv^2. 

isolere du får du sqrt(2gh)=v 

Håber det giver mening


Skriv et svar til: Kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.