Matematik
Enkelt matematik, Hjælp!!..
08. september 2005 af
Hejhej (Slettet)
Hej, har fået stillet følgende (måske simple) opgave:
undersøg, om det for x>3 gælder, at:
INTEGRALET((3x-13)/(2x^2-4x-6)) = ln(((x+1)^2)/KVADRATROD(x-3))+7
Hvordan skal jeg så at sige "underøsge" dette??
undersøg, om det for x>3 gælder, at:
INTEGRALET((3x-13)/(2x^2-4x-6)) = ln(((x+1)^2)/KVADRATROD(x-3))+7
Hvordan skal jeg så at sige "underøsge" dette??
Svar #2
08. september 2005 af Hejhej (Slettet)
hvordan kan jeg omskrive højresiden så det bliver letter at differentiere? Dette ln forvirre mig??
Svar #3
08. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Lad os skrive det helt korrekt og lidt mere overskueligt op;
S[(3x - 13)/(2x^2 - 4x - 6)]dx =
ln[(x+1)^2 / sqrt(x-3)] + 7
hvis ellers jeg har tydet det første indlæg korrekt. Lad i så fald
f(x) = ln[(x+1)^2 / sqrt(x-3)] + 7
hvor x > 3 (hvorfor egentlig?).
f er dobbelt sammensat og differentieres derfor ved successiv anvendelse af regnereglen for differentiation af en sammensat funktion samt kvotientreglen. Af hensyn til overskuelighed i beregningerne, sæt da
g(x) = ln(x) + 7
h(x) = (x+1)^2
k(x) = sqrt(x-3)
hvorved
f(x) = g[h(x)/k(x)]
//Epsilon
S[(3x - 13)/(2x^2 - 4x - 6)]dx =
ln[(x+1)^2 / sqrt(x-3)] + 7
hvis ellers jeg har tydet det første indlæg korrekt. Lad i så fald
f(x) = ln[(x+1)^2 / sqrt(x-3)] + 7
hvor x > 3 (hvorfor egentlig?).
f er dobbelt sammensat og differentieres derfor ved successiv anvendelse af regnereglen for differentiation af en sammensat funktion samt kvotientreglen. Af hensyn til overskuelighed i beregningerne, sæt da
g(x) = ln(x) + 7
h(x) = (x+1)^2
k(x) = sqrt(x-3)
hvorved
f(x) = g[h(x)/k(x)]
//Epsilon
Skriv et svar til: Enkelt matematik, Hjælp!!..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
