Matematik

Akut matematik hjælp

03. september 2012 af reshou (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Står og har en aflevering til i morgen tidlig og jeg har svært ved de to sidste opgaver.

I opgave 3 havde jeg tænkt mig at bruge kædereglen, men jeg har svært ved at starte.

I opgave 4 har jeg glemt en del efter 2.g, men vil differentiere og finde nulpunkterne, men spørgsmålet er bare hvordan. 

Håber på en hjælpende hånd.

På forhånden tak!

Vedhæftet fil: matematik.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af mathon

opgave 3

                       f '(x) = 3esin(x)·cos(x) + 2·(1/(2√(2x+2))·2 = esin(x)·cos(x) + 2/√(2x+2)

                       f '(0) = esin(0)·cos(0) + 2/√(2·0+2) = 1·1 + 2/√(2) = 2 + √(2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af Tyrael (Slettet)

Opgave 4

a) Benyt at (1/x)' = -1/x2 og at (sin(x))' = cos(x) til at differentiere f'(x). 
Løs dernæst f'(x) = 0. 

b) For at bestemme monotoniforholdene laves en monotonilinje, hvor man undersøger om f(x) er hhv. voksende eller aftagende i de givne intervaller. Hav hele tiden 0 ≤ x ≤ 2π i baghovedet. 


Skriv et svar til: Akut matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.