Matematik

Løsning af to ligninger med to ubekendte

03. september 2012 af Id0000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

 

Jeg har to ligninger med to ubekendte for, og har allerede lært substitutionsmetoden og lige store koefficienters metode. Det plejer at gå let, men ligningerne her driller:

y - 2x -13 = 0 og 3y - x - 24 = 0

 

Jeg ved, at resultatet gerne skulle give

X = -3

Y = 7

 

Har prøvet 5 gange, og er nået til 5 forskellige resultater.

Hjælp! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningssystemet

I:      y -2x -13 = 0
II:    3y -x -24 = 0

Man kan benytte lige store koefficienters metode. Gang Ligning II med 2 og træk resultatet fra Lign I:

2·II:    6y -2x -48 = 0

I - 2·II:  y - 6y -13 +48 = 0 , eller 5y = 35 , y = 7 .

Indsæt i Lign II:

x = 3y -24 = 3·7 -24 = 21 -24 = -3


Svar #2
03. september 2012 af Id0000 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Løsning af to ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.