Matematik

kontinuetet: pleas hjælp mig med den her opgave, den skal afleveres imorgen, har knoklet i timevis men kan ikke finde ud af det. på forhånd tak

03. september 2012 af ronaldinho34634634 (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal bestemme tallene a og b så f bliver kontinuert:

             x2+1  for x< 0

F(x)= { ax+b for 0 ≤ x < 3

            -x2    for x ≥ 3

er en funktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

linjen ax + b skal så gå gennem punkterne:

(3, -32)  og  (0, 02+1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så funktionen skal mødes i punkterne med sig selv.

x^2+1 skal være lig ax+b i 0:  altså med andre ord:

0^2+1 = a*0+b =>  1 = b,

Så for det andet punkt, da vi nu kender b:

ax+1 skal være lig -x^2 i punktet (3,f(3)):

-3^2 = 3a+1 <=> -9 = 3a+1 <=> -10/3 = a

Normalt ville man nok også kræve at de afledede er ens i punkterne, men det lader sig ikke rigitg gøre her.


Svar #3
03. september 2012 af ronaldinho34634634 (Slettet)

Jeg siger mange tak (-:


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Ups,

Du behøver ikke at kræve at de afledede er ens, det er mig, der er fysikskadet.


Skriv et svar til: kontinuetet: pleas hjælp mig med den her opgave, den skal afleveres imorgen, har knoklet i timevis men kan ikke finde ud af det. på forhånd tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.