Matematik

matematikopgave afklaret forvirret

03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

 

Hej jeg har brug for at være lidt sikker med hensyn til en opgave i mat. 

 

Bestem væskens temperatur 

T= 21+59 *e-.166* t 

Tiden er en time 

dvs skal jeg bare 

T=21+59*e-1.66*1 

eller skal jeg gange med 60 min

og ville 32,2 grader være en fornuftig tenperatur hvis den næste opgave så går ud på at man skal finde, hvor lang det så ville tage temp at komme til 30 grader? 

Er helt forvirret.. :(

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis tiden måles i timer, indsætter man t = 1. Hvis tiden måles i minutter, indsætter man t = 60 . Det fremgår af opgavens tekst, hvilken enhed udtrykket er baseret på.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2012 af peter lind

Du har både -.166 og -1.66 i eksponentialfunktionen. Hvad er det rigtige? Om du skal bruge minutter eller time er afhængig af hvad enheden generelt er. Det må frmgå af opgaven.

Du skal løse ligningen 30 = 21+59*e-kt hvor k er afhængig hvilken af de 2 tal, der er rigtig


Svar #3
03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

ok mange tak, men hvis jeg skulle regne ud hvor lang tid det ville tage væskens temp at falde fra 32, 2 grader til 30 grader hvad kunne jeg så gøre? 

Måske et hint eller lidt hjælp?


Svar #4
03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

-1.66*t er det rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

Du skal højst sandsynligt indsætte t=1. Ellers giver den ikke mening, da den ellers ville give sluttemperaturen 21 grader.


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. september 2012 af Singlefyren (Slettet)

#3  Løs ligningen  30   = 21+59*e-1.66t

      Løs ligningen 32.2 = .....

Find forskellen.


Svar #7
03. september 2012 af popcorn81 (Slettet)

ja det tænkte jeg os nok tak


Skriv et svar til: matematikopgave afklaret forvirret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.