Matematik

hvad i alverden??

04. september 2012 af Nightwalkers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der lyder sådan her;

opgave 1.

f8x9=2x^2-2x+4 , dvs f ' (x) = 4-2

a) eftervis ovenstående ved at benytte tretrinsreglen samt opskrift nr. 2 på f(x) (den med h)

b) eftervis ovenstående ved at benytte tretrinsreglen samt opskrift nr. 1 på f(x) (x-x0)

men jeg forstår det bare ikke, og ved slet ikke hvordan jeg skal komme igang.. Hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt 3-trinsreglen på funktionen

f(x) = 2x2 -2x +4

Beregn først differenskvotienten

( f(x0+h) - f(x0) ) / h

og vis, at den har en grænseværdi for h gående mod 0.


Svar #2
04. september 2012 af Nightwalkers (Slettet)

men jeg kender ikke tre-trins-reglen? Det er sådan lidt problemet ligger i.

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den er helt sikkert nævnt og benyttet i din bog. Jeg har nævnt de to første (afgørende) trin i #1.


Skriv et svar til: hvad i alverden??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.