Matematik

Afledede funktion?

04. september 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: A-niveau

1. Beregn den afledede funktion til f ved hjælp af formler:
f(x) = e 2x - 5– e7x

- har aldrig skullet lave et stykke lignende dette, så hvordan bærer man sig ad?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af Sendai (Slettet)

Gør brug af kædereglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Vil du have resultatet?


Svar #3
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Altså skal den diffentieres? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2012 af Sendai (Slettet)

#3 Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

som giver 2*e^(2*x-5) -7e^(7*x)


Svar #6
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Arh... Og e må man aldrig gøre noget ved vel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

#6


nej 


Svar #8
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

eeeh, jajoo - din måde at differentiere på, er da ikke helt normal er den? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

#8


Jeg har brugt programmet "maple" til at gøre det med, og eftersom programmet er programmeret til at overholde alle regneregler ser jeg da ingen fejl. Hvad får du da løsningen til?


Svar #10
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Ja men jeg gør det i "hånden"... 

Nu ved jeg heller ikke om om alt det der er opløftet, skal ned foran... 


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

ja men hvad er forskellen? så længe du overholder dine regneregler så vil du få samme resultat ;-)

- Nu har jeg også gjort det i hånden for din skyld og får samme resultat 


Svar #12
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Ville da sige at det blev:

f’(x) = 2 * ex-5– 7 * e6x


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

Jeg kan godt følge dig, men da der står 2x, forbliver 2x oppe og 2 trækkes ned foran e


Svar #14
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Det forstår jeg bare ikke, for så har du jo ladet det blive det samme og puttet et ekstra led ind, og du gør det samme i næste led, du hiver 7 ned, men lader syv blive. Sådan har jeg ikke lært det, så kan slet ikke se hvorfor det skal være sådan... :s


Brugbart svar (0)

Svar #15
04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet)

jamen det fordi x står bagved.. F.x   f(x)=x^3  f'(x)=3x^2.. det er fordi det kun er opløftet alene. men da der står f.x  f(x)=x^3x  f'(x)=3*^3x. 


Svar #16
04. september 2012 af Me292 (Slettet)

Jeg bliver forvirret når du skriver det som 4^4.. Så ligemeget :-)


Brugbart svar (0)

Svar #17
04. september 2012 af Jesf (Slettet)

f(x) = e2x - 5– e7x = e-5e2x - e7x

Benyt nu at  d/dx (cekx) = ckekx

f'(x) = e-52e2x - 7e7x = 2e2x-5 - 7e7x

 

#15

Hvis f(x) = x3x = eln(x)·3x   så er   f'(x) = eln(x)3x · (3x·ln(x))' = eln(x)3x · (3 + 3ln(x)) = x3x·(3 + 3ln(x))


Skriv et svar til: Afledede funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.